product in de kijker (22/09 - 28/09)

Deze week in de kijker staan de inlegvliesjes. Deze gebruik je om de stoelgang op te vangen. Zolang je kindje nog borstvoedingsstoelgang heeft, zijn inlegvliesjes niet nodig. Deze stoelgang lost gewoon op in het wasmachine. 

Vanaf dat de stoelgang vaster is kan je de vliesjes gebruiken en mag je ze daarna in de wc doorspoelen. Let wel dat je dit enkel doet als je een septische put hebt vooraleer het naar de riolering gaat. 
In ons assortiment vind je 3 soorten inlegvliesjes, die van kaatje katoen, de mioliners en die van Totsbots.
Kaatje katoen is iets meer papierachtig en stugger. Ze houden wat meer vocht tegen waardoor de luier zelf properder blijft. Echter zijn ze vrij groot en stug en sommigen vinden ze niet leuk om mee te werken. Wat je kan doen is het velletje in twee knippen waardoor je een kleiner en makkelijker handelbaar velletje bekomt en zo heb je ook direct dubbel zoveel velletjes.
De mio liners zijn heel flexibel. Ze passen gemakkelijker in de luier en komt er toch een beetje piepen bij de beentjes, dan steek je het er gemakkelijk terug in. Ze kunnen ook gemakkelijk hergebruikt worden als er enkel pipi op gekomen is. Aangezien ze vocht beter doorlaten worden de velletjes zelf minder nat, maar kan de luier wel iets vuiler achterblijven.
De vliesjes van Totsbots zijn beetje tussenin. Ze zijn flexibel maar toch iets compacter van structuur dan de mio liners. Ze houden dus weer iets beter vocht tegen, maar zijn nog wel gemakkelijk om mee te werken en in de luier te kunnen leggen.

Welke vliesjes je gebruikt hangt puur af van je voorkeur. Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog