kostenplaatje ww vs wb

Vaak krijg ik als reactie van mensen dat wasbare luiers zo duur lijken. Deze reactie komt vaak van mensen die nog geen kindjes in de luiers hebben. Ik snap het wel dat dit zo kan lijken omdat een luier gemakkelijk rond de €20 kan kosten. Als je dan natelt dat je 20 à 30 luiers nodig hebt, dan zie je de euro tekens rond je hoofd vliegen en lijkt het inderdaad allemaal veel geld, zeker omdat je bij wasbare luiers het bedrag al moet uitgeven op voorhand.


Het is echter te vergelijken met 'gezichtsbedrog'. Het klopt dat wasbare luiers een hele hap uit het budget zijn in begin, wanneer je al zoveel kosten hebt, maar ook deze kost kan je spreiden of je kan luiers mee op een geboortelijst zetten. Vergeet ook niet dat de duurste periode juist die eerste maanden zijn en zo ben je voor wegwerp ook al rap een paar 100 euro kwijt en is dit ook niet zo gespreid als je dacht dat het ging zijn. 
Om het even visueler te maken (let op! dit is een schatting en hangt af van systemen en merken van wasbaar en wegwerp)
                          eerste 6 maand            totaal luierperiode
WASBAAR:           €400               ->             €700
WEGWERP:         €300                ->             €1500

Deze kosten zijn inclusief watergebruik en elektriciteit voor het wassen van de wasbare luiers en inclusief vuilzakken bij wegwerp.

Zoals je kan zien is de aanschaf prijs niet zoveel groter als wat je zal nodig hebben bij het gebruik van wegwerp. Dus ook voor mensen die het financieel minder breed hebben is wasbaar de goedkoopste keuze! Zoals ik al aanhaalde: ook dit kan gespreid worden! Je bent namelijk 9 maand zwanger, veel wordt er geregeld tijdens deze maanden.... als je rond je 6 maand al informatie aanwint over wasbare luiers heb je ook nog een paar maand om te overwegen, te beslissen en de aankoop te doen. Ik heb al vaker gewerkt met een soort voorschot dat betaalt wordt bij keuze van de luiers en dan een maand later wordt er nog een deel betaalt en bij afhalen van de luiers de rest. Zo kan je ook €100 / maand spreiden en lijkt het al een stuk betaalbaarder. 
Ook is het mogelijk om luiers op een geboortelijst te zetten. Dit is vaak voor mensen die bij hun 2e kindje overschakelen een ideale manier, aangezien ze veel van de gewone spullen al hebben van bij hun eerste kindje. Ze de luiers op de lijst en schaf desnoods zelf een paar aan om al te kunnen starten maar de accessoires of de grotere maten / extra inleggers / nachtluiers  etc kan je gerust even op wachten, of je zet je geboortelijst al eerder beschikbaar waardoor mensen nog voor de geboorte hun cadeautje kunnen kiezen waardoor jij op tijd je luiers hebt.

Wil je meer informatie over budget regeling of mogelijkheden, neem gerust contact op! Alles is bespreekbaar.Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog