All-in-one luiers

aio-s-open


Een All-in-one luier spreekt voor zich, alles in één. Het absorberende gedeelte en het waterdichte gedeelte vormen één geheel. Toch zijn er nog veel verschillen tussen hoe zo een luier ineen zit en het absorptie vermogen.

Voordelen:
De belangrijkste voordelen van een AIO luier is dat het gemakkelijk is te verversen. Deze lijkt in dat opzicht het meest op een wegwerp. Dit is ideaal wanneer je een dagje weggaat of voor bij de opvang of als iemand anders eens op je kindje moet letten. Je kan ze na het wassen namelijk weer gemakkelijk één geheel maken en dan zijn ze gebruiksklaar.
Meeste AIO's hebben een stay dry binnenlaag waardoor de billetjes van je baby'tje droger blijven. Bij kindjes die rap urine irritatie krijgen kan deze barrière soms voldoende zijn om irritatie tegen te gaan.

nadelen:
Sommigen zien het juist als een nadeel dat ze één geheel vormen. Dit wilt namelijk ook zeggen dat wanneer de luier vuil is, je altijd heel de luier moet verversen. Sommige luiers kan je dan ook maar 1u aandoen, anderen gaan dan weer eerder 3u mee. 
Ook het absorptie vermogen is iets minder dan bij ander soort luiers. Omdat ze één geheel vormen is het absorberend gedeelte soms beperkt en worden de randjes ook rapper nat, wat weer sneller voor lekken zorgt. Dit is echter heel afhankelijk van de absorptie nood van je kindje en je kan altijd kiezen om een losse inlegger bij in te leggen.

De verschillende merken:
Bambino mio (miosolo): Deze luier heeft een inlegger gemaakt van microvezel die vast hangt aan het broekje. Microvezel is een snel drogend materiaal waardoor deze luiers een korte droogtijd hebben. Microvezel is dan weer geen super slurper en voor kindjes die veel absorptie nodig hebben, is extra boosten aangeraden.

Bamboolik: Dit is een pocketluier, dit wilt zeggen dat het broekje een pocket bevat waar je de inlegger insteekt. Deze luier bevat een lange inlegger, bestaande uit voornamelijk bamboe, die je dubbel plooit. Je kan ook kiezen om de inlegger bovenop te leggen en dus niet in de pocket. Dit heeft als voordeel dat je bij het vroegtijdig moeten verversen soms enkel de inlegger dient te vervangen en het broekje nog kan hergebruiken. Het broekje droogt rapper dan de inlegger, dus wie geen tijd wilt verliezen na het wassen kan een paar extra inleggers kopen om zo niet altijd op de was te moeten wachten.

Blümchen: Ook dit is een pocketluier. Bij deze heb je echter twee aparte inleggers, eentje van bamboeterry en eentje van microvezel (of indien u het broekje apart koopt, kies je zelf wat je als inlegger gebruikt). Dit vergt na het wassen wat meer puzzelwerk om de juiste inleggers in de pocket te steken. Ook hier kan je kiezen om de inleggers er bovenop te leggen wat het voordeel geeft dat bij stoelgang enkel 1 of 2 inleggers dienen vervangen te worden indien het broekje zelf nog niet nat is.

Petit Lulu: De AIO van Petit Lulu is ook een pocketluier. Deze heeft de pocket vooraan en is de bovenlaag niet vastgemaakt aan het broekje. Dit zorgt dat er minder gemakkelijk vocht doordringt tot de randjes en dus minder kans geeft op lekken. Bij deze AIO zijn een dubbele en enkele inlegger aanwezig, van bamboe en biokatoen wat al voor heel veel absorptie zorgt.

Totsbots (easyfit): Bij de Easyfit zit de lange inlegger van bamboe viscose vast aan het broekje. Na het wassen heb je dus altijd de volledige luier bijeen. Een deel van de inlegger plooi je om en steek je in de pocket of leg je bovenop. Deze heeft een iets langere droogtijd omdat je het broekje dus niet apart kan gebruiken en dus altijd moet wachten tot de inlegger volledig droog is. Een lange droogtijd wilt meestal wel zeggen dat de absorptie voldoende is. 


Besluit: wil je voor een gemakkelijk systeem gaan of ga je graag eens een dagje weg of let er vaak eens iemand anders op je kindje, dan is een AIO een must have! Zoek zelf wat uit welk systeem / merk het beste bij je kindje past en hoe je trucjes kan vinden om de absorptie te verhogen (indien nodig) en droogtijd te beperken. 

Toch nog vragen over een bepaald merk of het gebruik ervan, stel ze gerust!Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog